Joke Buis neemt live album op tijdens concerten in juni

18 mei
In de aanloop naar hun concertreeks ‘Op Verzoek’ in juni betrekken Joke Buis en band het publiek op een speciale manier door ze een stem te geven in de te zingen liederen. En op de avonden zelf worden die favorieten daadwerkelijk samen gezongen. Nu gaat Joke nog een stap verder. Tijdens de ‘Op Verzoek’ concerten wordt haar nieuwe live CD opgenomen en wordt haar publiek nóg meer betrokken.

Alleen zingen is leuk, maar samen zingen is een ervaring op zich. Dat merkten Joke Buis & band en hun publiek al tijdens vorige concertreeksen waarin de ‘Johannes de Heer’ liederen en het kerst repertoire een hoofdrol hadden. Het raakte duidelijk een snaar. Mensen zongen uit volle borst mee met hun favorieten en Joke kreeg veel vragen om bepaalde liederen te zingen tijdens haar volgende tour. Al die verzoeken hebben geleid tot de ‘Op Verzoek’ concerten. Wie kaarten bestelt (via www.truetickets.nl/jokebuis), kan uit een lange lijst aan populaire liederen een te zingen voorkeur doorgeven. Het repertoire is veelzijdig; van Johannes de Heer tot Opwekking en Gezangen. Per stad wordt zo een keuze gemaakt waardoor geen avond hetzelfde zal zijn! Daarnaast zingt Joke een aantal van haar eigen favoriete liederen en vertelt ze daar persoonlijke verhalen bij.

Tijdens de concertreeks wordt nu ook een live CD opgenomen. “We hebben met de vorige concerten zulke warme, mooie avonden meegemaakt dat we dat altijd al eens wilden vastleggen” aldus Joke. De live CD verschijnt naar verwachting in het najaar.

Voor de ‘Op Verzoek’ concerten maakt Joke weer gebruik van haar band, die ditmaal bestaat uit Jan Willem van Delft (piano), Rob Buis (hammondorgel), Nico Eijlers (drums), Wilco van Esschoten (bas) en Thomas Heikoop (trompet).

Kaarten voor de ‘Op Verzoek’ concerten zijn te bestellen via www.truetickets.nl/jokebuis
Datum: 18 mei 2018 Auteur: Leon van Steensel Foto: © TOFF-fotografie Tobias Huizing Website: www.jokebuis.nl