BlackGospel Experience zoekt koorzangers

21 aug
Hou je van authentieke gospelmuziek en gospelkoorzang? Of wil je juist daarmee kennismaken en ervaren hoe geweldig het is om in een ‘black american gospel’-koor te zingen? Het swingende collectief BlackGospel Experience introduceert, na diverse koorprojecten en (theater)concerten, nu een nieuw en uniek aanbod voor koorzangers. Beleef échte blackgospel, ontwikkel je zangtalent met zangeducatie en treed op met professionele artiesten, ook in het buitenland.

BlackGospel Experience start binnenkort namelijk een uniek blackgospel koor genaamd BlackGospel Experience Choir dat bestaat uit diverse regionale/lokale koren; mogelijk ook in jouw omgeving! Per lokaal koor worden 30 tot 100 koorzangers gezocht. Het is een uniek format met een compleet aanbod dat het heel interessant maakt voor koorzangers; zang-educatie (groepslessen zangtechniek, solfège-leer, en meer), swingend gospel-repertoire en veel optreedmogelijkheden in binnen- en buitenland met professionele artiesten.

Blackgospel muziek laat zich met weinig vergelijken, het swingt de pan uit en wordt vol overtuiging en vreugde gezongen. Iedereen herkent wel ‘Oh Happy Day’, koorzang in de film ‘Sister Act’, Kirk Franklin, Mary Mary, Aretha Franklin en meer. De passie, het plezier, de geloofsbeleving: alles voel je tot in de tenen bij dit genre.
Blackgospel (oftewel black american gospel) is een subgenre van gospelmuziek. Hoewel deze swingende muziekstijl z’n naam te danken heeft aan de oorsprong van dit subgenre, namelijk de zwarte amerikaanse kerken, wordt het niet gekenmerkt door de huidskleur van de uitvoerende zangers, maar door de specifieke herkenbare zang- en muziekeigenschappen. En alle koorzangers, van welke cultuur dan ook, zowel binnen als buiten christelijke kringen, hebben nu de kans om dit ook in Nederland mee te maken.

Artistiek leider en dirigent Clifton Grep vertelt: ‘met dit blackgospel koor gaan we velen inspireren en bemoedigen, zowel het luisterend publiek als de optredende koorzangers zelf. We investeren daarnaast graag in de talentontwikkeling van onze koorzangers door middel van een breed scala aan zangeducatie. Het wordt geweldig! Zingen, swingen, beleven, inspireren, ontmoeten, ontwikkelen, en samen zoveel mogelijk mensen in Nederland (en inmiddels ook in het buitenland) van blackgospel muziek laten genieten.”

Unieke details
- Optreden met professionele solisten en muzikanten
- Bij elke koorrepetitie ook groepslessen zangtechniek/muziekeducatie
- 18 repetities per jaar (4 a 5 repetities per termijn van 2,5 maand)
- Veel optreedmogelijkheden, in binnen- en buitenland
- Samen optreden met koorzangers uit heel Nederland
- extra aanbod workshops, masterclasses en meer
Datum: 21 augustus 2018 Website: www.BlackGospelExperience.nl