Oslo Gospel Choir in oktober naar de Basiliek Veenendaal

01 jun
Op 18 en 19 oktober 2019 organiseert GospelNu een tweetal spetterende concerten in ‘de Basiliek’ te Veenendaal. Op de zaterdagmiddag zal er tevens een workshop worden verzorgd door Tore Aas, dirigent en oprichter van dit wereldberoemde koor. Let op! kaarten voor de zaterdagavond zijn bijna uitverkocht.

In het meer dan 30-jarig bestaan van het koor toerde het Oslo Gospel Choir over de hele wereld en trad ze vaak op in ons land en voorzag het trouwe publiek van de meest prachtige muziek. Juist in ons korenland Nederland wordt de, veelal door Tore zelfgeschreven muziek, graag en veel gezongen. De meest recente productie van zijn hand is
de musical ‘Messiah’ een musical over het leven van Jezus. Deze musical wordt door veel koren omarmt en uitgevoerd: De grootste wens van Tore.
Twee concerten
In oktober keert het koor weer terug in Nederland met een ‘Best of’ toer en dat alles in het kader van het 30-jarig bestaan van het koor. Tientallen pareltjes uit het verleden maar ook het recentere werk komen uitgebreid aan bod. Ook zullen er nog niet eerder uitgevoerde liederen uit de musical ‘Messiah’ worden uitgevoerd.
Via de facebookpagina van gospelnnu kun je binnenkort stemmen op je favoriete nummer(s) en wellicht wordt jouw lievelingsnummer gezongen op een van de twee avonden.

In oktober keert het koor weer terug in Nederland
met een ‘Best of’ toer en dat alles in het kader van
het 30-jarig bestaan van het koor.


Workshop
Op 19 oktober vindt er tevens een workshop plaats. Deze zal in het teken staan van de eerdergenoemde musical en is vooral voor koor(zangers) bedoeld maar ook als ‘solo’ zanger kom je die middag zeer zeker aan je trekken. Tijdens deze workshop zal Tore Aas alles vertellen over de ins- en outs van dit project en zullen er onder zijn leiding een aantal nummers worden ingestudeerd. Koormuziek.nl verzorgt de bladmuziek voor deze middag!

Oslo Gospel Choir
Dirigent Tore Aas startte het Oslo Gospel Choir 30 jaar geleden en sindsdien geldt het koor als wereldwijd voorbeeld. Het trad op met Noorse prinsessen, op de Olympische Spelen en met een keur aan internationale artiesten. De kracht van het Oslo Gospel Choir zit in de muziek en de beleving; zelden kom je een koor tegen dat dusdanig hoge kwaliteit brengt en je zingend naar huis doet gaan. Of het nu swingende gospel, meeslepende aanbidding of intieme meezingers zijn. Uniek daarbij is dat het koor nog altijd uit veel oorspronkelijke leden bestaat. Met recht wordt het een zingende familie genoemd. Die band straalt het koor uit vanaf het podium, wat overslaat naar het publiek. Warmte, verbondenheid en bemoediging zijn daarom typerende steekwoorden voor een avond met het Oslo Gospel Choir! Voor haar 25-jarig jubileum bracht het Oslo Gospel Choir een speciale cd uit: ‘God Gave Me A Song’. Het titelnummer was het ‘jubileumlied’. Rondom het 30-jarig jubileum was de wereldpremière van de Musical ‘Messiah’ met daarin maar liefst 28 nieuwe song verwerkt. Tore Aas werkte als tekstschrijver van het koor regelmatig samen met gospelgrootheden zoals Andrae Crouch.
Datum: 01 juni 2019 Auteur: GospelNu Foto: GospelNu Website: www.truetickets.nl/oslogospelchoir