Gospelformatie Le Groupe Evangelique viert vijftigjarig jubileum

31 okt
Zaterdag 9 november viert Le Groupe Evangélique het 50 jarig bestaan. Dit doen ze ’s middags met de reünisten en ’s avonds geven ze een fantastisch concert met oude en nieuwe liederen, terugblikken... kortom, dit moet u zelf beleven.

Dit zal plaats vinden in de Goede Herderkerk aan de Oude Roswinkelerweg 30 in Emmen. Het concert begint om 19.30 uur.

Le Groupe Evangélique is een gospelgroep met 26 enthousiaste leden. Het repertoire bestaat uit hedendaagse gospelmuziek en is hoofdzakelijk in het Nederlands. De zang wordt ondersteund door een drietal muzikanten, te verstaan een drummer, een toetsenist en een basgitarist.

Le Groupe: 'We willen als “Le Groupe Evangélique” graag de goede- en blijde boodschap doorgeven, waarin ons geloof in Jezus Christus centraal staat. Dit doet de groep al 50 jaar in verschillende kerken en geloofsgemeenschappen in het noorden. Dit betreft de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel.'

Alle oud leden (117) zijn uitgenodigd voor een reünie in de middag om elkaar te ontmoeten en herinneringen met elkaar te delen onder het genot van een hapje en een drankje. Samen met de huidige koorleden (26) zal een lied ingestudeerd worden en ’s avonds tijdens het concert uitgevoerd worden.

De huidige leden van Le Groupe Evangélique komen uit Emmen en de regio. Dat wil zeggen van Buinerveen, Nieuw-Buinen, Stadskanaal, Mussel, Wedde en Onstwedde tot Nieuw-Weerdinge, Weerdinge, Klazienaveen en Schoonebeek.

Tijdens het jubileumconcert worden oude, maar zeker ook nieuwe nummers uit het repertoire van Le Groupe Evangélique ten gehore gebracht onder leiding van de band die speciaal voor dit jubileumconcert aangevuld is met extra muzikanten. De huidige dirigent Margriet Buirs is al vele jaren verbonden aan de groep, eerst als zangeres en later heeft ze het stokje overgenomen van Trijnie Hilberts.

In het verleden hebben veel Emmenaren, maar ook mensen uit omliggende plaatsen – met veel plezier - gezongen bij Le Groupe Evangélique. De groep oefent elke maandagavond en treedt zo’n 10 tot 12 keer per jaar op in het noorden van het land.

De entree voor het jubileumconcert bedraagt 5 euro. De kaarten zijn in de voorverkoop bij Evangelische boekhandel Sola Scriptura Emmen of te reserveren via de website www.legroupeevangelique.nl, de Facebookpagina’s ‘Le Groupe Evangélique’ en ‘Reünie Le Groupe Evangélique’.
Datum: 31 oktober 2019 Foto: © Henk-Jan Oudenampsen Website: www.legroupeevangelique.nl