Nieuwe single van singer-songwriter Delise: Overwinnen

18 maa
VIDEO Op 20 maart verschijnt de nieuwe single van singer-songwriter Delise: ‘Overwinnen’. Zoals de titel doet vermoeden, is deze single een soort strijdlied. Delise schreef het toen zij zelf een lastige periode doormaakte. Juist dit lied is nu erg actueel, want wij mogen weten dat God met ons meegaat, ook in deze Corona crisis. De hoop is dat dit lied een bemoediging mag zijn.
Delise: ‘Ik las tijdens deze periode het Bijbelboek Job. Het einde van het verhaal – waarin God een aantal indringende vragen stelt aan Job – maakte indruk op mij. God vraagt Job wat hij nou eigenlijk weet van (het ontstaan van) de wereld. Door de vragen die God stelt, besef ik hoe klein ik eigenlijk ben en hoe groot en wijs God is.

Net als Job, moet ook ik het antwoord op de vragen schuldig blijven. En ik besefte me ook het volgende: als deze grote en wijze God met mij meegaat, wat heb ik dan nog te vrezen?’.

Juist dit lied is nu erg actueel, want wij mogen weten dat God met ons meegaat, ook in deze Corona crisis. De hoop is dat dit lied een bemoediging mag zijn. Overwinnen komt uit op vrijdag 20 maart. Aan de track werkten Henk Pool en Reyer van Drongelen mee. Deze single zal ook op de EP van Delise te horen zijn.

Theaterconcert uitgesteld
De fysieke cd van Delise heet 'Kleine dingen' (naar de gelijknamige single die eerder dit jaar uitgebracht werd) en komt uit op 27 maart 2020. De release zou gevierd worden met een EP release concert op zaterdagavond 28 maart in Gouda (Theaterbakkerheij). Door de maatregelen is besloten om 6 maanden na de release van de fysieke cd een theaterconcert te geven. Op vrijdagavond 25 september zal Delise in samenwerking met volledige band, gastartiest Ralph van Manen en presentator Hans van Vuuren een geweldig muzikale avond verzorgen.

Popliedjes (à la Miss Montreal
Delise maakt ‘Nederlandse female pop, met een vleugje singer-songwriter en teksten om over na te denken’. Haar komende EP combineert, meer nog dan haar debuutalbum ‘Bladzijde 1’, helder gezongen en verhalende popliedjes (à la Miss Montreal) met haar geloof.
“De albumtitel verwijst naar die onbeduidende, en toch belangrijke dingen in het leven waar je snel overheen kijkt,” vertelt Delise. “Kleine dingen gaat over anders kijken naar die alledaagse momenten. En over dankbaarheid.”

Daarmee schuwt Delise sociale en maatschappelijke thema’s niet. Delise: “Zorgen in het leven kunnen soms overweldigend lijken. Het besef dat God met je meegaat, je niets meer te vrezen hebt, is de rode draad in mijn popsong Overwinnen (geïnspireerd op het Bijbelverhaal van Job) maar ook in Verbonden, waar Elbert Smelt van Trinity een aandeel in heeft. Daarnaast staat ook het liedje Helden op de EP, dat ik schreef in samenwerking met JellowZorg.”

Henk Pool en Reyer van Drongelen
Voor de totstandkoming van Kleine dingen werkte Delise onder andere samen met Henk Pool (Marco Borsato, Guus Meeuwis) en Reyer van Drongelen (aanbiddingsleider, producer en songwriter van ‘Jezus Overwinnaar’). Liedjes als Stil val, Kleine dingen en Overwinnen, zijn kwetsbare en tegelijkertijd geloofsopbouwende uptempo liedjes met een herkenbare boodschap.

In 2018 bracht ze haar debuutalbum Bladzijde 1 uit, waarbij ze heeft samengewerkt met onder andere Henk Pool, Matthijn Buwalda en MaddoC (Damascus). Bladzijde 1 werd genomineerd voor verschillende Zilveren Duif Awards in 2019 en heeft aandacht gekregen op verschillende radiostations, waaronder 100% NL en NPO Radio 1 (onder andere door Frits Spits). In het najaar van 2019 verzorgde Delise het voorprogramma bij de ‘Niet van deze wereld-tour’ van Damascus.

Overige info en tickets: www.truetickets.nl/delise
Datum: 18 maart 2020 Auteur: Peter de Wijze Foto: Delise Website: www.delisemusic.nl