Nieuwe single DELISE: Wees niet bang

14 okt
Op 15 oktober brengt Delise een nieuwe single uit. Wees niet bang. Deze single, gemastered in de Wisseloord studio’s in Hilversum, brengt zij uit naar aanleiding van de campagne #Licht van Make Some Noise Kids.

“Begin oktober is de campagne #Licht van Make Some Noise Kids gestart. De dagen worden korter en we zien soms bezorgdheid en eenzaamheid bij de mensen om ons heen. Ook staat binnenkort halloween voor de deur, een ‘feest’ dat bij kinderen steeds meer impact heeft. Met de campagne #Licht willen we met elkaar een helder Licht van hoop laten schijnen in Nederland.”

Wees niet bang is een uptempo popliedje met een krachtige tekst. “Ook al word je soms overmand door twijfel, angst of bezorgdheid; wees niet bang. Je mag weten dat God bij je is en met je meegaat.” Delise schreef Wees niet bang samen met Henk Pool in studio Artica Productions in Leeuwarden.

Hoe kwam je in contact met de campagne #Licht?
Delise: “Ik werd benaderd door één van de oprichters van Make Some Noise Kids of ik mee wilde werken aan de campagne door een liedje te maken. Ik vind de campagne een ontzettend goed idee, omdat zoveel kinderen en volwassenen kampen met bezorgdheid. Misschien juist wel in deze roerige tijden.”

Wat wil je met het liedje bereiken?
Delise: “Ik wil dat de luisteraar weet dat hij of zij niet alleen is met zijn of haar angst of bezorgdheid. Daarnaast geeft het liedje een paar tools over hoe om te gaan met angst. Bijvoorbeeld dat je soms echt moet besluiten om te blijven staan om je niet te laten overmannen door bezorgdheid. Je mag weten dat je altijd bij God terecht kunt met je angst, twijfel en bezorgdheid. Het gebod dat het meest voorkomt in de bijbel, is: wees niet bang.”

Over Delise
Delise schrijft al vanaf jonge leeftijd liedjes, maar besloot toch rechten te studeren en aan de slag te gaan als jurist. Na een burn-out in 2015, keerde ze in 2016 terug naar de muziek. In 2018 bracht Delise haar debuutalbum ‘Bladzijde 1’ uit, waarbij ze heeft samengewerkt met Henk Pool, Matthijn Buwalda en MaddoC (Damascus).

Op 28 maart 2020 kwam Delise’s EP ‘Kleine dingen’ uit met daarop liedjes als Kleine dingen, Helden en Verbonden. Voor deze EP werkte zij onder andere samen met Henk Pool, Elbert Smelt en Reyer van Drongelen.
Datum: 14 oktober 2020 Auteur: Delisemusic - Peter Website: www.delisemusic.com