Geke van der Sloot zingt over Pasen

25 feb
Zangeres Geke van der Sloot brengt 6 maart haar nieuwe album uit, een Paas-cd. De 40-dagentijd is voor Geke de meest indrukwekkende periode van het jaar. Het is de tijd van bezinning en reflectie. De tijd waarin wij ons voorbereiden op Pasen. Geke zingt op deze nieuwe cd liederen rond de tijd voor Pasen, liederen over Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen.

Ze komt in deze bijzondere Corona-tijd waarin de winkels zijn gesloten en er geen concerten mogelijk zijn, als één van de zeer weinige artiesten met een nieuwe Paasalbum. Afgelopen kerst kwam zij ook al met een nieuw album 'Een bijzondere Kerst' en vond dat er meteen ook een nieuw Paasalbum bij moest komen. Ecovata zal de distributie door het land doen.

Zaterdag 6 maart a.s. zal Geke enkele video's opnemen in het bekende Kerkje aan de Zee op Urk. En die middag om 14.00 uur zal jongerenpastor Sjoerd Bakker de eerste CD in ontvangst nemen, vanwege zijn grote inzet voor de Jeugd. Ook Jan de Boer van het zangevenement Zingen in de Zomer ontvangt een CD vanwege zijn inzet voor de Urker muziek. Daarna is de CD in de handel verkrijgbaar en ook online via de bekende streamingdiensten en via www.gekestiental/webshop.

Over Geke
Geke van der Sloot is zangeres, lerares, zangcoach, songwriter, producer en dirigent. Ze is bekend geworden als leidster van het kinderensemble Geke's Tiental, waarbij ze de Urker jeugd leert zingen via de 'zangmethode Geke'. Geke beschouwt zingen als iets wat je leren moet, je moet voordat je gaat zingen eerst je “instrument” leren bespelen en zo leerde ze vele kinderen zingen zoals kinderen ook leren rekenen, lezen en schrijven.

Geke vierde met Geke's Tiental in 2020 haar 40-jarig jubileum dat vanwege de Corona niet publiekelijk gevierd kon worden. Jammer want alle voorbereidingen waren al tot in de puntjes geregeld en haar 40-jarig jubileum viel samen met 75 jaar Vrijheid. Ook ontving zij naast een gouden en platina CD diverse prijzen. Ze deed het werk onbezoldigd. De eerste zangschool op Urk heeft nooit subsidie gekregen.

Geke treedt zowel solo als met haar Geke's Tiental overal in Nederland op. Vaak zijn er optredens op televisie-radio, evenementen, concerten, kerkdiensten. Met haar loepzuivere stem en zuivere kinderzang weet ze vele mensen te raken. Dit is haar 18e album maar het is haar eerste Paasalbum. Geke's Tiental zingt er ook op mee, evenals haar schoolkoor De Zonnepitten (kinderen vanuit het Speciaal ZMLK -Onderwijs).

Speciale optredens zijn er van Marco Bakker en Elly Zuiderveld. Marco Bakker zit in het Comité van aanbeveling van de Stichting Zangschool Geke's Tiental en met Elly Zuiderveld is ze bevriend. Het is in deze tijd zonder optredens en met gesloten winkels niet gemakkelijk een nieuw album uit te brengen en Geke hoopt dat de mensen het album kopen om haar werk te steunen. De opname werd gedaan door de JBS Studio van Jan Bode en de begeleiding is in handen van Rienk Bakker, vleugel, Benny Ludemann, gitaar, mandoline en fluit, Franz Bode, cornet.
Datum: 25 februari 2021 Foto: Gekes Tiental Website: www.gekestiental.nl