Erik de Mooij: Hoopvolle liederen voor de kerk

25 feb
Als het aan aanbiddingsleider Erik de Mooij ligt, delen we meer ons hart met God. Zijn debuutalbum, His Glory Revealed, verschijnt 21 maart en staat vol met hoop- en verwachtingsvolle liederen die voor de kerk vandaag geschreven zijn. Vandaag komt de single 'A new revival' uit die ook op het aankomende album staat.

Het is een nummer dat gaat over verwachting en een geestelijke opleving. Het is een hoopvol uptempo nummer in tijden die donder zijn. Het spreekt zich uit over een verlangen en een verwachting dat God iets nieuws gaat doen waar we allemaal beter van worden.

Bijna 2,5 jaar geleden is Erik de Mooij aanbiddingsliederen gaan schrijven die allemaal in een vrij korte tijd zijn ontstaan. His Glory Revealed is een album geworden met uptempo tracks en hoopvolle muziek, waaruit het verlangen klinkt: hoe kunnen we de kerk, Gods gemeente, weer laten bloeien? Het is een weergave van verschillende momenten van stille tijd met God, waarin dankbaarheid centraal staat (Father’s House), maar ook overgave (I Lay it All) en verwachting (A New Revival). Het laatste nummer komt vandaag uit.

Over Erik de Mooij
Naast zijn werk als accountant besteedt Erik een groot gedeelte van zijn tijd aan muziek. Begonnen in de ritmesectie in diverse koor- en muziekgroepen, zoals De Kazz-Band, en later als muzikant op onder andere christelijk conferentiecentrum De Betteld, ontwikkelt Erik zich als drummer, toetsenist, gitarist en bandleider. Vanaf 2017 gaat hij eigen muziek schrijven, voornamelijk Engelstalige aanbiddingsliederen. Nu leidt hij door het hele land aanbidding met een vaste band.
Datum: 25 februari 2022 Auteur: Reck Music Foto: Erik de Mooij Website: www.facebook.com/erikdemooij.band