Debuutalbum rapper MCLA: Koningskind

15 maa
Zondag 13 maart is de geboortedag van Lennart Tomassen (MCLA). Dit jaar niet alleen zijn verjaardag, maar de releasedatum van zijn debuutalbum: ‘KONINGSKIND’. Een proces van 0 naar 100 waarin de rapper persoonlijke verhalen deelt en proclameert wie jij mag zijn door de genade van God.

Aan zijn basisschooltijd heeft de Harderwijkse rapper niet de beste herinneringen. Hij vond zijn uitlaatklep in rapmuziek. Lennart vormde een egoïstisch zelfbeeld door zich af te sluiten en de teksten van seculiere rappers zich persoonlijk aan te trekken. De teksten over geld, populariteit en andere wereldse bezigheden maakte hem zelfverzekerd. Lennart, christelijk opgevoed en ervoer in zijn beginnende tienerjaren steeds vaker een tweestrijd. Er ontstond wrijving. Aan de ene kant waren er die teksten die hem sterk in zijn schoenen lieten staan en aan de andere kant was het zijn geloof dat hem ook een goed en veilig gevoel gaf.
Kantelpunt
Vanaf zijn 14e werd de aantrekkingskracht tot God steeds groter, zo ook zijn interesse in de bijbel en christelijke omgevingen. Tot zijn latere tienerjaren bleven de rapmuziek die hij voorheen luisterde en zijn geloof in God naast elkaar bestaan. Op 17 jarige leeftijd schreef MCLA zijn eerste nummer ‘Genade’ voor een kerkdienst. De track belicht hetgeen Jezus voor ons heeft gedaan door te sterven aan een houten kruis bijna 2000 jaar geleden. Met het vaker schrijven van christelijke teksten kwam steeds meer het gevoel van roeping op het leven van Lennart.

Koningskind
God is bijbels gegrond onze koning, maar ook onze Vader. Dat is dan ook de rode draad in het verhaal van dit debuutalbum. Wij mogen opstaan als koningskinderen van de allerhoogste koning. Het woord van God en de liefde van de hemelse vader tot ons nemen. Je bent mooi gemaakt en in die waarheid schitteren naar de mensen die op jouw pad komen. MCLA wil benadrukken dat het niet uitmaakt wie je bent of waar je vandaan komt. Deze boodschap is voor iedereen. Laat je verassen door de combinatie van aanbidding, rake teksten van de rapper en het perfecte samenspel met producer Gideon Bus.

Nu te beluisteren
Het album ‘Koningskind’ is nu te beluisteren op alle waardige online streamingdiensten. Ook is het volledige album te vinden op YouTube. MCLA hoopt jou zijn verhaal ook te kunnen vertellen door zijn muziek tijdens live optredens. Volg MCLA op social media om erachter te komen waar hij dit jaar zal gaan optreden. Houd de deur van je hart open wanneer je geniet van dit oprechte en langverwachte debuutalbum.
Datum: 15 maart 2022 Auteur: Robin Simon Website: www.facebook.com/mclahiphop/