ADRIAN SNELL VIERT JUBILEUM ‘THE PASSION’ MET BIJZONDERE CONCERTEN EN NIEUWE ‘ANNIVERSARY EDITION’

16 jan
Als je een paar tijdloze werken moet noemen die in Nederland tot op de dag van vandaag geluisterd worden, dan hoort ‘The Passion’ van Adrian Snell daar bij. Het werk viert komend jaar verschillende jubilea en Adrian Snell heeft een band, koor en orkest (!) verzameld voor een reeks bijzondere concerten in maart 2024 waarin het werk integraal uitgevoerd wordt. Daarnaast verschijnt een nieuwe ‘Anniversary Edition’ van ‘The Passion’, die nieuw gemixt en gemasterd is.

Adrian vertelt: “Ja, het gaat echt gebeuren! Mijn zoon Jamie, een getalenteerde producer, heeft zich het afgelopen jaar toegewijd aan het maken van een compleet nieuwe mix van mijn baanbrekende werk uit 1980, 'The Passion'! Zoals je waarschijnlijk wel weet, begon 'The Passion' als de helft van mijn debuutalbum 'Fireflake' voordat het uitgroeide tot een compleet werk en de volledige begeleid werd door het Royal Philharmonic Orchestra en muzikanten van wereldklasse zoals drummer Simon Phillips. Vorig jaar werd het originele album uiteindelijk niet meer gedrukt. Op 2 februari 2024 verschijnt een speciale jubileumeditie van 'The Passion' op cd, vinyl en digitaal! Het album wordt volledig geremixt en geremasterd en klinkt fris en beter dan ooit. De cd- en vinylreleases zullen ook voorzien zijn van een nieuw bewerkt boekje en het zal worden geperst op hoogwaardig vinyl van 180 gram.

Ik ben zo enthousiast om deze release met jullie te kunnen delen. Ik kan eerlijk zeggen dat je 'The Passion' nog nooit zo goed hebt gehoord en dat de timing passend is; dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de eerste opnames werden gemaakt van deze liederen die vertellen over de laatste dagen, de dood en de opstanding van Christus. Wat een geweldige reis heeft deze muziek gemaakt en wat bijzonder voor mij dat mijn zoon, die werd geboren toen het originele album uitkwam, nu zo betrokken is bij deze nieuwe versie!”

Naast de release van deze nieuwe versie viert Adrian Snell het jubileum met maar liefst vijf concerten in Nederland – waarvan drie mét orkest. Het is een unicum dat ‘The Passion’ met zowel band als orkest uitgevoerd wordt. Wie het werk kent, weet dat het in die vorm live een indrukwekkende belevenis is. Eindelijk kan Nederland ‘The Passion’ live weer helemaal ervaren zoals het vijfenveertig jaar geleden bedoeld werd!

Tijdens alle komende vijf concerten in maart 2024 wordt ‘The Passion’ integraal opgevoerd met Adrian Snell, een volledige band (met o.a. Frank van Essen, Luca Genta en Rineke de Wit),een projectkoor van The Choir Company en solisten. In Drachten, Dordrecht en Veenendaal komt er echter ook een orkest bij! Het is tientallen jaren geleden dat het werk zo uitvoerig gespeeld werd. Beleef in de aanloop naar pasen een concertavond rond het lijdensverhaal en de opstanding van Christus die je nog lang zal heugen!

Kaarten zijn te reserveren via www.eventsforchrist.nl. LET OP: het orkest speelt mee op drie van de vijf avonden. Op de overige twee avonden wordt Adrian Snell begeleid door een volledige band en projectkoor.

De voorverkoop van het album is ook gestart: www.adrian-snell.com.
Datum: 16 januari 2024 Auteur: Leon van Steensel