Nieuw album Wim Bevelander: In hemelsnaam

17 jan
Na heel veel jaren liedjes schrijven, zingen en spreekbeurten houden is Wim Bevelander verre van uitgeblust. De nummers van dit nieuwe mini-album zijn niet gemakkelijk onder één noemer samen te vatten. In chanson-, ballad- of rockstijl en met prikkelende, maar altijd weer bemoedigende woorden beschrijft Wim interessante gedachten en thema’s. Geen makkelijke inkoppertjes, maar onderwerpen om wat langer bij stil te blijven staan.

Het lied ‘In hemelsnaam’ bijvoorbeeld, waar de cd naar is vernoemd, verwoordt enkele zaken waarbij de naam van God misbruikt wordt voor ‘wat Hij zelf nooit heeft gewild’. Na een instrumentaal deel klinkt de oproep: ‘Laat die last je niet verblinden, je niet verhinderen te zien.’ In ‘Soms praat je veel’ wordt beschreven dat we met onze vijf zintuigen niet automatisch doel en zin van dit bestaan ontdekken. Maar met je hart kun je het vermoeden. Het wezenlijke dient zich aan, onopvallend en subtiel. ‘Jij gelooft niet meer in mij’ bezingt de onvermoeibare liefde van de Schepper voor ons mensen. Andere titels zijn: De man van Nazareth en: In mijn angst.

Credits
Opnamen voor ‘In hemelsnaam’ hebben plaatsgevonden in geluidsstudio ‘The Grien Room’ in Harlingen. Eigenaar Nico Outhuijse, bekend van de Friese band De Kast, produceerde de cd en nam tevens drums, bas en soundscapes voor zijn rekening.
Hubert Heerenga, de getalenteerde multi-instrumentalist in de band van het tv-programma ‘De beste zangers’ is op dit album van Wim te horen met sopraansax, cello, viool en accordeon. Jeff Zwart, eigenaar van een muziekschool en zelf cum laude afgestudeerd aan het conservatorium te Hilversum, heeft zeer verdienstelijke bijdragen geleverd met zijn gitaarwerk.

Het album ‘In hemelsnaam’ waarop vijf gloednieuwe nummers van Wim zijn te beluisteren, is vanaf januari 2024 voor € 7,50 verkrijgbaar als cd en ook te vinden op de diverse mediaplatforms. Distributie: Ecovata op de site gospeluitdelagelanden.nl

Voor contact, bestellingen of meer info over Wim, ga naar wimbevelander.nl
Datum: 17 januari 2024