Samenzang-dag in Gorinchem

05 apr
Op zaterdag zaterdag 21 september 2024 vindt in Gorinchem de eerste 'Christen Samenzang-dag' plaats. Vanuit het thema “God regeert” zal deze dag in het teken staan van het eren en groot maken van God en het luisteren naar wat Hij voor ons kan en wil zijn als wij Hem toelaten in ons leven, en onszelf aan Hem toewijden.

Zing mee met bekende, talentvolle zangers, zangeressen en musici. Zang door: Ariën Vink en Miranda de Vlieger (bekend van de Psalm Project), Tenira Sturm (mezzosopraan, bekend van Nederland Zingt en diverse eigen optredens), Erika de With (bekend van Sela en Christian Verwoerd), en Lucas Kramer (bekend van Nederland Zingt en al vele solo optredens).

De muzikale begeleiding is in handen van organist en dirigent Martin Mans op kerkorgel, Mark Brandwijk (bekend als begeleider van koren en solisten) op piano, Arend Jansen, Luca Genta en Wilkin de Vlieger (bekend van The Psalm Project als resp. gitarist, bassist/cellist/fluitist, drummer) en Frank van Essen (op viool, bekend van o.a. Nederland Zingt en Petrus in het Land).

Op het programma staan zowel Nederlandstalige als Engelstalige samenzangliederen, in wisselende samenstelling. De liederen worden met elkaar verbonden door verbindende teksten.

De dag bestaat uit een ochtendsessie en een middagsessie, elk met een afwisselend programma vol samenzang- en luisterliederen in uiteenlopende genres. In de middagsessie zit een miniconcert in de stijl van 'Bethel-music'. Ds. J. Tadema verzorgt enkele korte overdenkingen en de gebeden. Tijdens de middagpauze is er ruimschoots gelegenheid om te lunchen en ontmoeting.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij truetickets.nl